Синдикатите щели да палят протести, ако новият кабинет пристъпи към шокови

...
Синдикатите щели да палят протести, ако новият кабинет пристъпи към шокови
Коментари Харесай

При свръхрегулация - пишман администрация

Синдикатите щели да палят митинги, ако новият кабинет пристъпи към шокови съкращения в администрацията. Вдигнали мерника на бъдещия финансов министър Асен Василев, който първо съобщи стесняване на разноските за личен състав с 10%, а след това " надгради " желанието си с още 15 %. Съкращаването на 30 000 души щяло докара до такава степен " напълно да останем без страна " и да напомпа безработицата. Всъщност, трябвало да се направи тъкмо противоположното - да се назначат няколко хиляди нови служители, тъй като държавните институции страдали от тежък дефицит на фрагменти. И когато някой се чудел защо в страната не се съблюдават другояче положителните трудови разпореждания и закони, да си знае урока - тъй като няма кой да отиде на място и да ревизира!

Бравос, за страната не знам, само че най-малко не сме останали напълно без синдикати. Да разбираме ли обаче, че извън учрежденията тези хора не могат да работят каквото и да било друго нещо? Последните отчети за положението на администрацията сочат, че чиновничеството и бюджетните разноски за издръжката му не престават да порастват - необратимо и стремглаво. Пише още, че електронизацията и намаляването размера на работа не водят до редуциране на служителите. А пък образованието им въобще не води до повишение на тяхната подготовка.

Ако по този начин ще бъдат ометени хилядите калинки от ръководството на ГЕРБ, чиито заплати бяха раздути целеустремено - приветстваме. Армията от хрантутници към държавната трапеза се възпроизвежда и набъбва като инструмент на дълбоката страна, в която всички останали жители са просто досадни натрапници.

Нещо повече - в очакване на електронното правителство в бюджетните прогнози би трябвало да залегне най-малко двойно редуциране на държавната администрация. Ако 15 % са музика за ушите, 30 % би била музика за душата. Паралелно плануваното свръх контролиране би трябвало да бъде оптимално свито, тъй като дивият педантизъм е хранителна среда за нищоправене, тормоз и корупционни схеми. 

Да не стане обаче още един път по този начин, както нормално се случват нещата в благата ни родина - по модела на храбрия боец Швеик: " Какво би трябвало да направиш, с цел да арестуваш 10 школника? Арестуваш 20 и освобождаваш 10! "

Чунким не знаем какво жадуват съдружните сътрудници, в случай че пратениците им в изпълнителната власт се развихрят безотговорно в поверените им министерства...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР